Autoakimirka - automobiliu sporto klubas.

Site menu:

Svetainės rėmėjai


PayPal


Lankytojai


Flag Counter

LT EN RU



Naudingos nuorodos

Paskolu klubas Revolut Mega iLook TV

Draugai

InfoAdmin.lt - informacinis katalogas. VO „Vanagas“ Autoakimirka RU
WinPC
Jūs esate: LT » Klubo istorija » 2010 m.

2010 m.

Savy

VARĖNOS PUSNIES DESERTAS

Tradicinė, jau keturiolikta, „Varėnos pusnis – 2010“ pagal savo amžių yra tarsi paauglys, todėl savo energija tiesiog netilpo savyje.

Nuo praėjusio šeštadienio ankstyvo ryto, o kalba eina apie tokį ankstyvą laiką kaip šešios nulis nulis, Varėnos TVM autodrome klegėjo „Autoakimirkos“ narių ir dalyvių balsai – virė trasos aptvėrimo ir paruošimo darbai... Tradicinė, keturiolikta, „Varėnos pusnis – 2010“ pagal savo amžių yra tarsi paauglys, savo energija netelpantis savyje. Sudarydamas renginio programą, pamaniau, kad varėniškiai ir mūsų miesto svečiai, po pagrindinio patiekalo – automobilių žiemos slalomo rungties, tikrai norės pasmaližiauti – desertui pakviečiau savo draugus - Alytaus keturračių klubo ATV „Griausmas“ narius su savo eikliaisias „žiogais“(4x2) ir „traktoriukais“(4x4).
Automobilių sporte yra įprasta laikytis punktualumo, todėl mūsų renginys prasidėjo iškart po Varėnos rajono mero Vido Mikalausko, šventės atigarymo proga, dalyviams, žiūrovams ir organizatoriams skirtų, sveikinimo žodžių. Po šventės atidarymo, visi renginio dalyviai išvažiavo iš parkavimo aikštelės į trasą – apžvalginiam važiavimui. Jau tada žiūrovų dėmesį prikaustė ne tik galingi ir riaumojantys automobiliai, bet ir savo kailyje netelpantys Alytaus ATV „Griausmas“ keturračiai. Prasidėjus automobilių slalomo rungčiai, žiūrovai turėjo aibę pramogų – čia pat vyko įnirtingos kovos tarp autoslalomo varžybų dalyvių, nes kiekviena šimtoji sekundės dalis buvo vertinama kaip galimybė užlipt ant nugalėtojų pakylos.
Po automobilių slalomo rungties, kai varžybų teisėjai kibo į rezultatų skaičiavimo darbą, į autodromo trasą išriedėjo graismingieji keturračiai. O čia tai desertas, o čia tai reginys – jei automobiliams pavykdavo pavažiuot vos akimirką ant dviejų ratų, tai keturračių vairuotojai trasoje išdarinėjo kone neįtikėtinus dalykus – važiavo kaip pašėlę ir dar rasdavo laiko žiūrovams padovanoti vieną kitą mototriuką.
Išalkusius ir ištroškusius rūpestingai globojo kavinės „Šaka“ filialas – kvapnūs, skanūs šašlykai ir gardus alus – kas gali būti geriau pabuvus gryname ore geroje kompanijoje. Neliko be užimtumo ir mūsų mažieji renginio žiūrovai – jiems renginio prekeiviai turėjo ką pasiūlyt – nuo įvairių saldainukų iki pripučiamų skraidančių balionų. Renginį komentuot man padėjo žiūrovų palaikymas, supratingumas ir drausmingumas, kas tiesiog būtina tokių ekstremalių varžybų metu.
Ir kokios būtų varžybos, jei nebūtų apdovanojimų lietaus? Mūsų, tradicine tapusios, „Varėnos pusnies – 2010“ prizinį fondą sudarė klubo draugų įsteigtos dvidešimt šešios taurės, medaliai ir dar keletas papildomų prizų. Jaunių grupėje, priekinias varomaisias ratais nepralenkiamas buvo Ignas Stravinskas (suminis dviejų važiavimų laikas – 2.50.45), antras – Lukas Miškinis (4.04.59), trečias – Jonas Bičkauskas (6.03.28). Jaunių grupėje, galiniais varomaisiais ratais automobiliu važiavo tik vienas dalyvis – Justinas Miškinis (3.48.14). Justui, kaip jauniausiam varžybų dalyviui, įteiktas renginio draudiko „Gjensidige Baltic“ draudimo nuo nelaimingų atsitikimų sertifikatas ir rėmėjų taurė su medaliu. Jaunių grupėje neapseita be gerų staigmenų – visais varomais ratais (4x4) startavęs Aurimas Zalanskas apdovanojimams buvo pakviestas kartu su suaugusiais, nes šioje klasėje jo laikas (2.47.58) buvo įvertintas antra vieta. Suaugusiųjų klasėje, visais varomais ratais, nepralenkiamas buvo Audrius Miškinis (2.41.76), trečias – Justinas Kvaraciejus (2.54.13). Suaugusiųjų dalyvių grupėje, galinių varomųjų ratų klasėje nepralenkiamas buvo Audrius Meškelevičius (2.51.87), antras – Virginijus Raulušaitis (2.56.63). o trečias – Vaidas Bakanauskas (2.58.53). Suaugusių dalyvių grupėje, priekinių varomųjų ratų klasėje buvo nepralenkiamas Valdas Koženevskis (2.36.33 ir Varėnos sav. Administracijos direktoriaus Algio Miškinio taurė), antras – Rolandas Jakelevičius (2.33.84), o trečia vieta atiteko – Ričardui Žarkovskiui (2.42.91). Pagal varžybų nuostatus, apdovanotas Rolandas Jakelevičius, kaip greičiausiai įveikęs trasos vieną ratą (1.15.57). Jam įteikta Varėnos rajono mero Vido Mikalausko įsteigta taurė. Neliko be apdovanojimų ir dėmesio, varžybose dalyvavusi, Audronė Stravinskienė (7.27.93). Šiai dalyvei buvo įteikta Varėnos seniūno įstegta taurė ir renginio draudiko dovanėlė. Čia pat, apdovanojimų metu, prie gausaus sveikintojų būrio prisijungė ir Audronės vyras Gintaras su gėlėmis ir šampanu. Renginio vinimi tapę, Alytaus ATV „Griausmas“ keturračių klubo nariai tvirtais žingsniais lipo ant nugalėtojų pakylos, kur jų laukė sunkiai iškovotos taurės. Keturračių „žiogų“ (4x2) klasėje nepralenkiamas buvo Irmantas Ambraziejus (1.08.19), antras – Paulius Adomaitis (1.12.68), o trečias liko Rolandas Latauskas (1.13.03). Keturračių „traktoriukų“ (4x4) klasėje nepavejamas buvo Linas Skroblas (1.09.70), antras – Gintaras Prankus (1.15.77) ir trečias – Osvaldas Jaruševičius (1.19.82). Visi varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, madaliais ir smulkiomis dovanėlėmis, dalyviai, nepakilę ant prizininkų pakylos – namo vežėsi renginio organizatorių padėkas už aktyvų dalyvavimą klubo renginyje.
Po savotiškos ataskaitos apie varžybų nugalėtojus ir jų pasiektus rezultatus, už visokeriopą paramą organizuojant žiemos šventę „Varėnos pusnis – 2010“ „Autoakimirkos“ klubo vardu, reiškiu padėką Varėnos rajono merui Vidui Mikalauskui, savivaldybės administracijos direktoriui Algiui Miškiniui, Varėnos seniūnui Juozui Algiui Balevičiui, Varėnos kultūros centro direktorei Marytei Stoškutei, Varėnos PGT viršininkui Andriui Kandratavičiui, Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centro vadovui Stasiui Ilginiui, Varėnos raj. policijos komisariato viršininkui Marijonui Čapkovskiui, UAB „Draginta“ direktoriui Dariui Laucevičiui, UAB „Staginis“ direktoriui Kęstučiui Jurgelioniui, UAB „Varėnos vandenys“ direktoriui Giedriui Stramkauskui, UAB „Edvima“ direktoriui Jonui Bičkauskui, Varėnos TVM direktoriui Vygantui Pavalkiui, UAB „Miško švara“ direktorei Vitai Bičkauskienei, UAB “Varėnos kuras“ direktoriui Henrikui Jakelevičiui, UAB „Saugios gerovės garantas“ direktoriui Edgarui Lukaševičiui, „Buliaus“ autoservisui, kavinės „Šaka“ vadovui Svajūnui Pečkiui, „IGOL“ atstovui Varėnoje Žilvinui Baubliui, I.Įm. „Autlitas“ savininkui Nerijui Kitkovskiui, „Cibų“ autoremonto dirbtuvėms, I.Įm. „Amatų pasaulis“ savininkui Vincui Balkei, Linui Gegužiui, Modestui Stramkauskui, Jurgitai ir Dariui Karlonams, Audriui Kučinskui, Virginijui Leikaičiui, Ryčiui Griežei, Virginijui Puidokaičiui, Justinui Baliūnui, Andriui Atui ir visiems tiems, kurie buvo neabejingi sprendžiant organizacinius klausimus. Visiems linkiu saugaus vairavimo ir iki susitikimo mūsų renginiuose.

„Autoakimirkos“ klubo prezidentas
Gintautas Miškinis

Varėnos pusnis 2010

Renginio nuostatai (PDF)

VipDrive Paysera Revolut Sign Up for Paypal and start accepting credit card payments instantly.
Ankstesnis: 2013 m.
Kitas: 2009 m.
^ Į viršų